Translate

16 Ekim 2012 Salı

Şeker Otu - Stevia


Sıfır Kalori ve 100 ile 300 kat daha fazla şeker tadına ne dersiniz?
İşte size mucize bitki Stevia; Bu bitki Paraguay ve Brezilya'da yetişir ve oranın yerlileri de bu7 bitkiyi tatlandırıcı olarak kullanır.

Maalesef hiçbir işlemden geçmeden kullanıldığında yapraklarındaki keskin tat da işin içine karışacaktır.
1930'lu yıllarda fransızlar kimyasal yöntemlerle, 1970'li yıllarda ise çinliler hiçbir kimyasal kullanmadan yapraklarındaki keskin tatdan arıtılmış kristal şeker yapmayı başarmışlar. Oldukça sağlıklı olan bu bitkiden elde edilen şeker tadı şekerin kullanıldığı her yerde kullanılabilir. Klasik yöntemlerle elde edilen 1kg. stevia şeker tatlandırıcısı ile 30kg ile 300kg.'a kadar pancar şekerine eşit miktarda şeker tadı elde edilebilmektedir. Kalori, yağ, glikoz, sakarin ve toksik madde içermemektedir. Bisküviden, çaya, tatlıya, meşrubata, baklavaya, reçele gönül rahatlığı ile kullanılabilir.

Günümüzde ise Coca Cola Zero'da da kullanıldığını sandığım Coca Cola gibi firmaların lisanslı tekelinde bulunan bazı ayrıştırma yöntemleri ve kristal şekerler bulunmaktadır.Bu bir internet dedikodusu da olabilir.
Kendi yönteminizi bulursanız kimse size karışmıyor ama onların buldukları yöntemle de şeker tatlandırıcısı üretmenize izin vermiyorlar.

Bu bitkiyi en çok japonlar kullanmaktadır. Japonya pazarına bu ürün girdiğinden beri yani yaklaşık 30 yıldır, pancar ve kamış ve glikoz şurubu gibi şekerler neredeyse hiç kullanılmamaktadır.

Stevia tohumlarının çimlenmesi oldukça zordur. Üflendiğinde uçuşan küçük tohumlardan oluşmaktadır. dikildiği tarlada her yıl biraz daha yayılarak kendi kendile çoğalması ve yayılması daha doğru olur. internette bulabileceğiniz tohumlar da birbirinden farklılık gösterebilir.

Türleri;
Stevia eupatoria
Stevia ovata
Stevia plummerae
Stevia rebaudiana
Stevia salicifolia
Stevia serrata

Yorumlarda talep ederseniz bu bitkinin tohumlarından ortaklaşa alıp, paylaşabiliriz.
Artık ülkemizde Rize'de ekonomik olarak üretilmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

heyyy lütfen bir yorum eklemeden çıkma...!!!

WinUSB All Language

  WinUSB Downloads   Zip Password 123456   Size 1GB  WinUSB_TR.zip  WinUSB_TR.iso  Türkçe Turkish WinUSB Türkçe  tr-TR Download  WinUSB_AR.z...